Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

NewTom 3D CBCT Diagnosztika: Fogászati CT, 3D röntgen, 3D fogröntgen, CBCT

GY.I.K.

Mennyibe kerül?

Önnek mennyit ér az egészsége?

Ön kockáztatna 2-3 fájdalmas éjszakát, alvás nélkül, vagy több százezer (esetleg millió) forintos fogpótlást, implantátumokat?

Ha a válasz nem, akkor Önnek biztosan megéri.

Egy felvétel ára 20.000 Ft.

Ha az előző kérdésre igennel válaszolna, akkor kérem, regisztráljon itt. Néhány kolléga szívesen tanulna kockázatos műtéti technikákat a fájdalommal és a következményekkel dacoló, vállalkozó szellemű pácienseken.


Mely esetekben érdemes a 3D vizsgálatot választani?

A kérdés talán helyesebb lenne, olyan formában, hogy mely esetekben nem érdemes 3D cone beam CT vizsgálat nélkül belevágni a kezelésbe.

- betört gyökér eltávolítása

- elő nem tört fogak eltávolítása

- bölcsességfogak eltávolítása

- számfeletti, a fogívből kizáródott fogak eltávolítása

- fogbeültetés

- törött fogak

- góckutatás

- többgyökerű fogak gyökérkezelése

- ciszták, granulómák kezelése

- fogszabályozás

- fogágybetegség

- nagyobb fogpótlások elkészítése előtt a pillérfogak pontos feltérképezése (hiszen ezek élettartama fogja meghatározni a pótlás élettartamát)

- arc- és orrmelléküreg problémák

Mekkora sugárterheléssel jár a vizsgálat?

A NewTom cone beam CT-k is ionizáló sugárzás segítségével hozzák létre a képet, ez azonban lényegesen kisebb dózis is, mint a többi hasonló készülék esetében.

A NewTom  cone beam CT-k a különleges „Smart Beam” technológiának köszönhetően elemzik a vizsgált páciens adatait és a sugárforrás teljesítményét ehhez igazítják. Így lehetséges, hogy a hagyományos (kórházi) CT-kel szemben akár 1/100-a a pácienst érő sugárzás, és egy gyermek akár 1/20 annyi sugárzást kap, mint egy felnőtt.

Ezért lehetséges az is, hogy a NewTom cone beam CT-k dózisa a hasonló technológiát képviselő cone beam CT-k között is a legalacsonyabb (20-90%-kal alacsonyabb).

Miért fontos, hogy a 3D vizsgálatokhoz a legalacsonyabb sugárterhelést jelentő NewTom cone beam CT-ket válasszuk?

Mert az ionizáló sugárzás hatása az emberi szövetekre káros, és bizonyos dózis felett megbetegedésekhez vezethet. Bár a vizsgálathoz szükséges dózis messze elmarad ettől, figyelembe kell venni, hogy az ionizáló sugárzások hatása nem múlik el, azt a szervezet nem tudja kipihenni, azaz az idők során elvégzett röntgenvizsgálatok hatása összeadódik, ezért törekedni kell arra, hogy minél kevesebb alkalommal, minél kevesebb sugárzás érjen bennünket.

A NewTom CBCT-vel készített vizsgálat közben a pácienst kb. akkora sugárterhelés éri, mint egy Budapest – NewYork repülőút alatt.


Gyermekek vizsgálatára is alkalmas a módszer?

Igen, a gyermekek esetében fokozottan oda kel figyelni a sugárterhelésre, mert a röntgensugárzás hatása fokozott az osztódásban lévő sejtekre, amelyekből a fejlődésben lévő szervezetben több van.

Ezért különösen fontos, hogy a NewTom CBCT-k „Smart Beam” technológiájának köszönhetően a gyermekeket érő dózis 1/20-a a felnőttekének, míg más CBCT készülékek esetén nincs különbség.


Mit tegyek, ha az orvosom még nem ismeri/nem használja ezt a módszert, de nem akarok másik orvoshoz menni?

Ha orvosa még nem NewTom CBCT-t használa  diagnosztikához, küldje el neki az alábbi lapot.

Ha orvosa még nem partnerünk, és az Ön kezeléséhez rendeli meg az első NewTom CBCT felvételét, az Ön vizsgálatát ajándékba adjuk.

Az sem lehet kifogás, hogy orvosa nem tudja használni a szoftvert, ugyanis a NewTom CBCT Centrumok folyamatos on-line konzultációs lehetőséget és gyakorlati képzéseket kínálnak a partner orvosaik részére.

Ha orvosának nincs internet elérése, vagy számítógépe, akkor érdemes elgondolkodnia.

Egyet ne tegyen. Ne hagyja, hogy orvosa elbagatellizálja a precíz, korszerű diagnosztika jelentőségét („látom én azt a panorámán is”). Ez mégiscsak az Ön egészsége, és az Ön pénze.


Mennyi időt kell a vizsgálatra szánnom?

A NewTom CBCT Centrumokban nincs várakozási idő, így időpont egyeztetés esetén Ön 20 perc alatt végezhet.


Csak fogászati vizsgálatokra van lehetőség?

Nem, a jobb felbontásnak, és a sokoldalú diagnosztikai szoftvernek köszönhetően a fül- orr- gégészetben is praktikusabb, mint a „kórházi” CT.

Emellett alkalmazható ortopédiában, traumatológiában, igazságügyi orvos-szakértői munkához, a legújabb, NewTom 5G típus pedig akár a nőgyógyászatban is.


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel havi hírlevelünkre:

Kövessen minket: