Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

NewTom 3D CBCT Diagnosztika: Fogászati CT, 3D röntgen, 3D fogröntgen, CBCT

Miért jobb mint a hagyományos CT?

Az ún. multislice CT-k sugárforrása folyamatosan működik, míg a NewTom cone beam CT-k esetében pulzálva, ráadásul a NewTom a különleges Smart Beam technológiájának köszönhetően a sugárforrás teljesítményét a páciens adatait elemezve testre szabja. Így a hagyományos CT-kel szemben akár 1/100-a a pácienst érő sugárzás, és a gyermekek akár 1/20 annyi sugárzást kapnak, mint egy felnőtt.

A hagyományos CT-k felbontó képessége messze alatta marad a korszerű NewTom cone beam CT-k felbontásának.

A hagyományos CT-vel készült felvételeken a fémek körül olyan képletek jelennek meg, mintha egy csillag felrobbant volna, ezeket artifaktumoknak nevezik. Ezek az artifaktumok nem csak a fémek közvetlen közelébe eső, de a távolabbi részletek értékelését is lehetetlenné teszik. Mivel a szájüregben gyakran találkozunk fémekkel (tömések, koronák, hidak), a hagyományos CT-vel gyakran értékelhetetlen felvételek készülnek.

A  NewTom cone beam CT-k szinte tökéletesen képesek kiszűrni a fémek okozta artifaktumokat.

A hagyományos CT-k diagnosztikai szoftverei csak a 3 alapsíkban képesek a metszetek megjelenítésére, míg a NewTom szoftverével az Ön orvosa tetszőleges irányokból vizsgálódhat.

A NewTom cone beam CT-kel sokkal rövidebb a vizsgálati idő, a NewTom CBCT Centrumokban pedig nincs várakozás, így időpont egyeztetés esetén Ön 20 perc alatt végezhet.